Den Lille Prins (danès)

edició en danès de Le Petit Prince, de l'editorial Lindhart og Ringhof, regal de na Maite Ferrer (gràcies!)
Til Léon Werth
Jeg må bede jer børn undskylde, at denne bog er tilegnet en voksen. Men jeg har en virkelig god undskyldning: den voksne, der her er tale om, er den bedste ven, jeg nogen sinde har haft. Jeg har også en anden undskyldning: denne voksne forstår alt, selv bøger for børn. Og jeg har endnu en undskyldning: hen bor i Frankrig, hvor han sulter og fryser. Han trænger virkelig til trøst. Hvis alle disse undskyldninger ikke slår til, skal jeg gerne dedicere bogen til denne voksne som barn. Alle voksne har engang været børn. (Men det er ikke ret mange af dem, der kan huske det.) Min dedikation kommer altså i stedet for til at lyde: 
Til Léon Werth,
dengang han var en lille dreng.


Aquest llibre me l'ha regalat na Maite Ferrer, que també és una col·leccionista de LPP en tots els idiomes haguts i per haver. Així que moltes gràcies per aquesta edició danesa. N'estic molt conent!

I és que, segons sembla, aquesta col·lecció de Le Petit Prince acaba d'encetar una nova branca lingüística. Per si encara algú no ho sap, principalment vaig decidir enfocar la col·lecció cap a les llengües romàniques, així i tot no hi ha llengua que no sigui benvinguda en aquesta família d'asteroides B 612. Així és com, per exemple, tenc alguns llibres en llengües cèltiques i com des d'ara endavant don el tret de sortida a la branca germànica, especialment a la família escandinava amb Den Lille Prins.

El danès és una llengua germànica. És a dir, forma part de la mateixa família que l'anglès i l'alemany. D'entre les germàniques, s'engloba en el grup de llengües escandinaves, o germàniques del nord, de manera que tot i estar emparentada amb les altres germàniques, és un idioma molt proper a l'islandès, al noruec, al feroès o al suec. Algunes d'aquestes llengües són tan properes que inclús s'ha arribat a parlar d'una única llengua escandinava pel que fa a la tríada danès-noruec-suec. 


El danès té devers uns 6.000.000 parlants:
blau fosc: llengua majoritària ||| blau cel: llengua minoritària