pàgina de benvinguda

Benvinguts a aquesta col·lecció del llibre Le Petit Prince en diversos idiomes i parlars. La vaig començar a dur endavant durant el meu tercer any de filologia a Barcelona, al 2012. Els inicis són clars. Tot començà per la passió cap a la diversitat de parles existent que em contagiaren dos col·leccionistes barcelonins que vaig conèixer durant algunes de les meves moltes nits gracienques. Un d'ells tenia una col·lecció molt particular i concreta: tansols cercava edicions escrites en llengües romàniques. 

Aquesta idea em va atraure molt i així va ser com a inicis de 2012 vaig començar la meva col·lecció de romàniques amb la compra de dos llibres: l'aragonès i l'occità gascó. No passà gaire temps, però fins que algunes llengües, lluny de tenir origen llatí, es guanyaren el seu lloc també a la col·lecció que, gradualment ha anat obrint-se camí cap a la diversitat lingüística en tota la seva esplendor. Així, Podria dir-se que el 2015 la col·lecció deixà de ser exclusivament romànica a ser universal. 

Les raons que em portaren a col·leccionar aquest llibre inicialment eren més aviat funcionals. És un llibre que vaig llegir quan tenia 14 o 15 anys i que vaig rellegir el 2012 quan vaig començar aquest periple. Com que en aquell moment no el tenia ni en català ni en castellà al pis on vivia, el vaig llegir en aragonès. Inicialment anava a ser simplement una col·lecció lingüística. Ha estat amb el pas del temps i, especialment aquest 2018, quan he començat a aprendre a assaborir-ne els detalls amagats que ofereix aquest llibre al lector.

És un dels títols més traduïts del món juntament amb la Bíblia, la Declaració dels Drets Humans i el Capital. És un llibre simpàtic, polit i vitalista. Le Petit Prince és un cant a la vida i és laic: és un llibre universalista i això em va agradar per tenir-lo de text-base en la meva col·lecció. 

La col·lecció està en procés de creixement. Actualment consta de 363 llibres escrits en 325 parles diferents. Els llibres recorren tots els continents i famílies lingüístiques d'arreu del món i van des de la llengua dels inuit fins a les d'algunes illes de la Polinèsia. 

Si algú em vol contactar, aquestes són les meves dades:

Jordi Riera
jordidrf@gmail.com
Apt Correus 150 · CP 07860
Formentera · Illes Balears