Benvinguts

Benvinguts a aquesta col·lecció del llibre Le Petit Prince

Vaig començar a dur endavant aquesta afició durant el meu tercer any de filologia a Barcelona. Durant algunes de les meues moltes nits gracienques vaig tenir la sort de fer amistat amb en Ferriol Macip i en Manel Zabala, tots dos veritables amants i defensors de la diversitat lingüística. A més, tots dos tenien una afició en comú que m'encomanaren immediatament: també són col·leccionistes d'El petit príncep.

A més, la col·lecció d'en Zabala tenia una particularitat, estava formada exclusivament per llibres en llengües romàniques. Aquesta idea em va atreure molt i així va ser com a inicis de 2012 vaig començar a col·leccionar romàniques amb la compra de dos llibres a una llibreria del carrer Balmes: O prenzipet, en aragonès i Lo prinçòt en occità gascó. 

Al cap de no gaire i de forma molt modesta començaren a afegir-se nous llibres a la col·lecció entre els quals s'hi han de sumar algunes llengües cèltiques. A partir d'aquí gradualment anaren introduint-se noves famílies lingüístiques de manera que aquesta col·lecció, que al principi aspirava a arribar a les llengües de la península Ibèrica i Occitània, acabà convertint-se en un ventall obert a tota la diversitat lingüística en general. Així, podria dir-se que el 2015 la col·lecció deixà la Romània per obrir-se al món.

Des d'un primer moment l'interès d'aquesta col·lecció ha estat més aviat lingüístic. He optat per aquest títol i no un altre a l'hora d'anar col·leccionant parles per diverses raons.
És un dels títols més traduïts del món juntament amb la Bíblia, la Declaració dels Drets Humans o El Capital. És un llibre simpàtic i polit. Le Petit Prince és un cant a la vida i és laic, és un llibre universalista i això em va agradar a l'hora de triar-lo com a text-base per a la col·lecció.

La col·lecció està en procés de creixement. Hi figuren uns 400 llibres escrits en centenars de llengües d'arreu de tots els continents.

Si algú em vol contactar, aquestes són les meves dades:

Jordi Riera
jordidrf@gmail.com
Apt Correus 150 · CP 07860
Formentera · Illes Balears