The Little Prince (anglès)

Llibre regal de na Maite de can Perot.
(núm 192)

To Leon Werth
I ask children to forgive me for dedicating this book to a grown-up. I have a serious excuse: this grown-up is the best friend I have in the world. I have another excuse: this grown-up can understand everything, even books for children. I have a third excuse: he lives in Frances where he is hungry and cold. He needs to be comforted. If all these excuses are not enough, then I want to dedicate this book to the child whom this grown-up once was. All grown-ups were children first. (But few of them remember it.) So I correct my dedication:
To Leon Werth
when he was a little boy.


I 192 llibres després, arribà l'anglès. No deixa de ser curiós que aquest idioma, sent la llengua del món i parlant-la tanta gent a tantíssims països encara no tingués el seu espai a la meua col·lecció. A aquest fet li ha posat solució, des de Nova York, na Maite, que me l'ha portat ni més ni menys que des de la llibreria de la Public Library of New York. Quan em va dir d'on havia sortit no vaig poder evitar sentir un poc d'enveja, de la sana. A quantes pel·lícules i sèries haurà sortit aquest temple de la literatura?

Com que en major o menor mesura tothom sap una mica d'anglès, ja sigui per recitar Shakespeare o per reconèixer expressions youtuberes com WTF, avui m'he centrat a buscar algunes curiositats sobre la Biblioteca Pública de Nova York. Així que tot anirà entorn de la pregunta "Sabíeu que... ?"

... aquesta biblioteca està construïda damunt de l'escenari d'una batalla que es dugué a terme entre les tropes independentistes de George Washginton contra les l'exèrcit britànic durant la guerra d'Independència?

... que en Bob Dylan potser no va viure a Formentera però sí que era usuari de la Public Library of NY?

... la PLNY custodia una còpia única de Cristòfol Colom que data de l'any 1493 en la qual s'hi anuncia la descoberta del Nou Món?

... que també hi ha arxivades més de 40.000 cartes de restaurant que daten des de l'any 1850 fins a l'actualitat? Per què algú pot voler consultar això?