Маленький принц "Malinkii Prints"

Edició en rus de 1963 comprada a Tbilissi
(núm 337)

Aquest llibre el vaig trobar a la Tavisuplebis moedani, o plaça de la Llibertat, al centre de Tbilissi. Una plaça, per cert, preciosa, amb una columna al centre que hi té un gran Sant Jordi daurat sense cuirassa i pit enfora que mata el drac amb una llança. Un bon Sant Patró per a un poble que ha estat durant més de mil anys l'avançada cristiana contra el turc. 

El llibre era en una paradeta de carrer. Preguntàrem al venedor si tenia el llibre en georgià. Com que en aquell moment no en tenia cap a la paradeta se n'anà corrent. Corrent! I ens quedàrem allà plantats, davant la paradeta. No se n'havia anat gaire lluny i al cap de no res tornà amb un llibre a les mans. La llàstima va ser que el que ens mostrava era una edició contemporània lluny de ser la que estàvem buscant, de 1962 o 1991. Tot i així el venedor no es va rendir i ens va ensenyar aquest llibre rus de 1963.

Les cobertes, de cartó, estan en bastant mal estat, però l'interior es veu tot molt bé i els dibuixos són a color i estan en molt bon estat. De llibre rus ja en tenia un, un exemplar de 1986 que havia comprat el dia anterior dins d'un llibret amb tota l'obra de Saint-Exupéry. Però aquest segon llibre, el de 1986, l'he posat al munt d'intercanviar.