Маленький принц (ucraïnès)

Primera edició en ucraïnès que m'han enviat, de sorpresa,
des d'Alemanya.
(núm 344)

La primera edició ucraïnesa d'El petit príncep data de 1968. Aquest llibre, publicat a lУкраї́нська РСР és un bocí d'història. Va ser publicat a la URSS, concretament a la República Socialista Soviètica d'Ucraïna. Tot i no tenir relació amb el llibre aquest any va ser quan es produí la Primavera de Praga, un dels primers intents de les repúbliques satèl·lit de la URSS d'alliberar-se del totalitarisme soviètic.

El llibre està format per quatre novel·les d'Antoine de Saint-Exupéry, Vol de nit, Terra dels homes, Carta a un hostatge i El petit príncep. Les cobertes són de cartó i té el llom de tela amb unes lletres daurades que estan pràcticament esborrades pel pas del temps en què hi diu el mateix que apareix a la coberta, el nom de l'autor i el títol habitual que acompanya aquests reculls de Saint-Exupéry als països soviètics: планета людей (Terra dels homes o, transcrit literalment, Terra de la gent)

És un llibre del qual n'estic molt content i satisfet i que no esperava tenir. De fet si encara em costa trobar una explicació a per què acumular llibres en llengües diferents, o dit finament, col·leccionar-los; més em costa entendre què hi ha més enllà per poder voler trobar-ne les seves edicions antigues. De tota manera, aquest es queda al pòdium d'or de la col·lecció.