Ař Picin Prinsi (lígur tendasc)



El tendasc és una subvarietat del parlar roiasc. Aquest és un dialecte de transició entre l'occità i el lígur i és parlat a França. Tot i ser generalment reivindicat com a occità, les seves estructures internes són clarament de tendència lígur. és parlat a la vall de Roia i a les terres adjacents, especialment al costat francès de la frontera però també s'escampa per alguns termes del costat italià.

Tot i això els parlants de roiasc, generalment, consideren que parlen una varietat més del provençal de manera que es consideren a si mateixos parlants d'occità. D'aquesta manera aquest parlar apareix recollit a Llei de protecció de les minories lingüístiques (núm 482/1999) perquè han declarat que els seus pobles formen part dels "communes de langue occitane". D'haver-se considerat lígurs és possible que no haguessin pogut tenir cap dret lingüístic ja que cap llei francesa reconeix tenir municipis de llengües itàliques. 

Els municipis en els quals es parla roiasc, entre els quals hi ha la població de Tenda amb el tendasc, es veuen representats en el següent mapa, amb els topònims en la llengua pròpia, el lígur de la vall de Roia.